Noen tanker fra pastoren ved et årsskifte:

Så var 2016 til ende, året har runnet ut, tiden som utgjorde året er tilbakelagt. Tiden en ressurs som dessverre ikke er fornybar. En dag som har passert, har passert. Nye dager kommer nok, men ikke den som har gått, med dens muligheter. For meg en påminning om å ta vare på tiden, ta vare på dagene.

Tidens krav til oss mennesker er: Vær fremfor alt lykkelig.
Hvor mange av oss har ikke sagt og tenkt: Bare jeg får det og det eller situasjonen blir slik eller slik skal alt bli så bra?
Og så er vi på stadig leting etter det vi tror skal gjøre oss lykkelige, og glemmer at livet først og fremst skal leves hver dag. Det er innholdet vi gir dagen som etter hvert blir innholdet livet vårt får. Det er stor livskunst å leve en dag om gangen.

Poeten Stig Johansson skriver: "Alla dessa dagar som kom och gick - inte visste jag att det var livet."

Livet er ingenting annet enn dette: summen av de sekunder, minutter, timer og dager som vi får oppleve. Så jeg må stadig minne meg selv om at jeg ikke skal haste forbi alle disse små hendelser og detaljer som til sammen utgjør livet.

Dikt av Alfred Hauge

Du er Gud over år og tider. Mine dagar er korn i di hand. Må dei fangast av evige vinddrag og slå rot i ditt åkerland. Må dei spira i vår og varme, vinna styrke ved stormharde slag, eiga merg når for kasteskovlen ditt korn skil med agnene lag. Og når alt som er tid, tek ende, må eg då i eit evig sekund vera grøde blant førstegrøda, hausta inn frå din åkergrunn.

Det er godt og falle til ro i salme 31 som sier det slik: ”Herre, jeg setter min lit til deg;  jeg sier: "Du er min Gud." Mine tider er i din hånd”All tid, både den som utgjorde 2016, og den som er nå i kveld, og det som skal utgjøre 2017 er i Guds hånd.

Så med det takker jeg for 2016 og alt som vi fikk ha sammen, og ønsker Guds signing av det nye året vi går inn i!

Pastor Atle

Aktuelt

Gudstjeneste
søndag 27.05.2018
kl. 11:00
Søndagsskole
søndag 27.05.2018
kl. 11:00
Misjonsforening
mandag 28.05.2018
kl. 19:00
Bønnemøte
tirsdag 29.05.2018
kl. 18:00
Felles bønnemøte på Salen
onsdag 30.05.2018
kl. 08:00
Bapteens
fredag 01.06.2018
kl. 20:00

For medlemmer

Innlogging for medlemmer i menigheten.

Her finner du skjemaer, prekener til bibelgruppene, lister o.l.

Vi er på Facebook: